Hola!
Hola Myla,
fantastisch dat het allemaal zo goed gaat. Brulapen die je wekken, dat is tenminste echt wat nieuws....
kennen we hier niet. En het is dus heerlijk warm, wat wil je nog meer. Hier trouwens morgen ook 25 graden, ons zwembad is al 20 graden, dus wie weet morgen de eerste duik.....Liefs Tante Riet
Hola Myla,
Fantastisch, wat een goed nieuws allemaal.
Blij zijn we voor je dat je leuke en blijkbaar ook lieve families als gastgezin hebt getroffen en de woonsituaties ook prettig en redelijk luxe zijn. Ook wat betreft het dierenrijk... (Hier was weer een hagedis op de slaapkamervloer beland. Dus ome Gerard moest weer met de stofzuiger en de kitspuit aan de slag!)
Val het mee om alleen maar Spaans te moeten beluisteren en spreken. Hoe is trouwens je Duits?
Die wisselende lestijden lijken me juist goed omdat je dan niet in zo'n schoolritme zit. Maar, zoals jij die omgeving beschrijft, ongelooflijk, heeft niets met ´school´van doen.
Maar ook blij zijn we dat we zo snel met je kunnen communiceren, doordat je een i-pad hebt en dat de internet mogelijkheden zo goed zijn.
Probeer maar lekker bij te rusten en te slapen, zodat je de komende weken alles voor de volle 100% kunt opsnuiven daar.
Wij wachten verder nieuws en foto´s af.
Liefs van ome Gerard en tante Cato.
Kortom, over jouw maken we ons geen zorgen.
We zijn benieuwsd naar de foto's
Hai Myla,
Ik ben lux aan het werk!
Zit in Amsterdam in gezelschap van een meisje van 4 jaar die 6 uur lang een infuus krijgt thuis.
Elke week, zodat ze goed kan groeien en ontwikkelen.
Ik ben een zusteroppas en breng zo mijn dag spelenderwijs door. daarom kan ik tussendoor leuke en nuttige dingen doen op de computer.
Ik lees en leef op een afstandje gezellig met je mee.
Je wordt wel een echte internationale dame op deze manier! Geniet er maar van..... Liefs van Marije
Hoi Myla,
Wat een leuk verslag leuk dat je dit allemaal kan meemaken geniet ervan. Wij volgen je in de tropen.
groetjes,Mieke en familie
Lieve Myla, Eindelijk is hier dan die druk bezette Oma! Natuurlijk had ik al telefonisch van je moeder gehoord hoe het gaat met jou. Wat fijn dat we nu jou zo van dichtbij kunnen volgen. Ik heb er natuurlijk al ervaring in door de reizen van Susan en Richard, die overigens nu met de Pasen al met Emma een weekje naar de Canariche Eilanden vliegen, dus die leert het al jong. Jij bent straks onherkenbaar als je terugkomt, lekker bruin volgens mij ontkom je er nu niet aan. Wat geweldig dat je dit kunt meemaken op jouw leeftijd, daar zal die oudere mevrouw Noortje van 38 best wel jaloers op zijn! Komende week wordt het hier erg druk maar ik zal best tijd hebben om even achter de computer te kruipen en ga nu mijn dochters jouw adres doorgeven!. Lieve MYla heel veel groten van oom Ton en mij. Tante Ans
Lieve Myla,
Zojuist heeft deze oudere mevrouw ;-) ook jouw adres doorgekregen via tante Ans, dus ik heb natuurlijk meteen even een kijkje genomen!
't Is natuurlijk omdat de mensen in Nederland van 38 die je kent nog zo ongelooooooooflijk knap en hip zijn, dat de mensen die je daar in Costa Rica tegen komt van diezelfde leeftijd absoluut niet te vergelijken zijn... ;-) :-).
Overigens is deze oude nicht van je een paar jaar geleden ook wel eens in Costa Rica geweest, had ik dat al eens verteld? Wat me vooral is bijgebleven, zijn de vuurvliegjes 's avonds/'s nachts en de kolibri's: heb je die al gezien?
Het langzame werktempo dat je beschrijft, is ook herkenbaar: bij 1 hotel hebben we de vorderingen kunnen aanschouwen van de bouw van een nieuw bijgebouwtje naast het zwembad: in de paar dagen dat wij er waren, was de bouw aan het eind opgeschoten met volgens mij welgeteld 3 palmbladeren die op het dak waren gelegd... Echt superrelaxed... Maar goed: het 'pura vida' daar kunnen wij nog wat van leren: als we dan uiteindelijk ergens in het midden uitkomen is het mooi, toch?!
Zo, nu ga ik even met de rollator een blokje om en dan naar de bingo ;-) Nee hoor, nu houden we erover op.
Heel veel plezier gewenst, geniet ervan!!!
Veel liefs,
Noortje
Ha die Myla, net bekomen van het spaanse en dan alweer zulke leuke andere 'verweg' verhalen ! Al ruim een week voorbij, je zult zien, de tijd daar zal te snel voorbij zijn! Geniet vooral ! Wij hadden afgelopen weekend een geweldig feest tbv het kindertehuis in Oeganda wat we met veel mensen ondersteunen. Er waren o.a foto's te zien van 2 jaar geleden,toen wij er waren voor de opening. Bij het zien ervan ruik je bijna weer de geuren van het land en hoor je de geluiden, mooie herinneringen ! Dus veel foto's maken hoor ! Dikke zoen Mia en Evert
Lieve Myla,
!!!!Die stomme computer! Terwijl ik jouw nieuwe bericht nog heb openstaan om te antwoorden, werd ik afgeleid door de telefoon. Wat blijkt daarna ...bericht weg!!! Ome Gerard weg... Help! Gelukkig had ik je nieuws al gelezen en weet ik dat je het daar wel heel erg goed naar je zin hebt. Echt een vakantiegevoel, toch? Zeker nu je nog een week hebt om alleen maar leuke dingen te doen.. Daar moet je dan ook zeker gebruik van maken. Naar een stad met een zeer interessant verleden; de Azteken en de Inca's en de mooie natuur is er natuurlijk overal.
Trouwens, dapper van je dat je mee naar het 'stierengebeuren' bent gegaan en gelukkig dat het daar minder heftig aan toe gaat dan de ervarind in Cazaubon. Alhoewel die tico's ook wel een beetje macho's zullen zijn of niet?
Ben ook benieuwd wat je de laatste vier weken nou precies voor werk moet doen. Dat zal natuurlijk wel weer even wennen zijn!!! Alhoewel ook dat weer een bijzondere ervaring zal zijn, moet je daar nu nog maar even niet aan denken.
We zijn afgelopen zaterdag in Hoofddorp geweest i.p.v. zondag. Stiekem gehoopt even met je te kunnen skypen, maar dat lukt nog niet heb ik begrepen. Het was uiteraard - na voor ons doen zo'n lange tijd - weer heel gezellig. maar het is natuurlijk toch wel een beetje vreemd zonder jou erbij. Ook Cas kon het maar deels compenseren, want na het eten moest hij naar een feestje bij Tayler. In gedachten was je in ieder geval wel aanwezig, want we hebben het natuurlijk uitgebreid gehad over hoe geweldig jij het daar moet hebben. En zo hoort het ook.
Mama en ik kunnen helaas geen smoesjes verzinnen om langs te komen...
Hier wordt druk gewerkt, zoals je weet. Momenteel wordt door de stucadoors de overloop afgeplakt, dus ik moet snel zorgen dat ik beneden kom, anders zit ik hier op de werkkamer ingebouwd!
Dikke kus, geniet en tot hoors weer.
Liefs van C en G.
Hola Myla,
De feestweek of zoals ik hoor ... de feestweken zitten er weer op. Want school op en aan het strand, hoe dat voelt kunnen wel zelf wel invullen! Geen straf natuurlijk. De eerste sessie zit er op.
Afscheid moeten nemen van je inmiddels dierbaar geworden tica's en tico's. Nu gaat het echte werk beginnen.
Na een lange bustocht , die je inmiddels wel gewend bent, ben je hopelijk ook weer goed aangekomen in Heredia en zul je je ook daar in het gastgezin weer snel thuis voelen.
Morgenochtend vroeg staan hier weer onze tico's op de stoep: de stuco's, de electro's, de loodco's e.d. Zeker weten dat die minder mooi zijn dan die van jou. Ben inmiddels wel zeer beniéuwd naar alle details
(nou ja alle!!!) van al je ontmoetingen en de foto's.
Ondanks dat de Paasdagen anders zjn ingevuld dan we gewend zijn,o.a. met de familie Ketel, waren ze tioch heel relaxed en gezellig. Gisteren bijvoorbeeld naar het nieuwe DelaMar theater in Amsterdam geweest met de vriendenclub en daarna gezellig een terras gepiky in nog zeer waram, druk en gezellig Amsterdam. Dat zal je daar straks ook zeer zeker bevallen.
Veel succes van Gerard en mij met je job en je verblijf in Heredia e.o. Tot snel hoors.
Hugs en xxx
C en G
Volgens mij ben jij helemaal niet weg en op reis, want je hebt dagelijks je hele familie gevraagd en ongevraagd om je heen gemailed. Kom je nog aan andere zaken toe dan het beantwoorden van al deze goed bedoelde aanmoedigingen, raadgevingen en nieuwsgierige interventies, die je dan ook weer allemaal moet/wilt beantwoorden???
Deze van mij hoef je in ieder geval niet te beantwoorden. Veel plezier, geniet er van, want deze en je vorige ( Spaanse) ervaring kunnen ze (zoals ik reeds voor je vertrek naar Spanje, en uit eigen ervaring, zei) je nooit meer afnemen, nu kun je het nog doen en je zult er altijd met plezier op terugkijken ook al zou het af en toe tegenvallen.
En....als het af en toe niet mee zit, moet je maar denken dat je het alleen maar aan jezelf te danken hebt en dat jij zelf het zo graag wilde en er maar het beste om kunt lachen en zo van " ha,ha nu moet ik zelf ook maar uit deze shit proberen te komen". Later zul je er in elk geval wel om kunnen lachen of tenminste glimlachen. En, als je dat dan ook nog niet zou kunnen heb je in ieder geval een goed verhaal te vertellen, is ook nooit weg!!
Hasta la vista,
Ed.S.